Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać nowe tematy, komentarze.
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodawać wypowiedzi.
osobnik | treść posta |
---|---|
31 lipca 2006 Jeżeli znasz jakiś ciekawy przepis na danie główne - podziel się z nami ;)
//mile widziane głównie sprawdzone przepisy ;) |
|
22 września 2006 witam. probuje każdego znalezionego przepisu, mam ich wiele ale na początek proponuje DROBIOWE KULECZKI :Składniki:
1 pierś z kurczaka 1/2 pęczka natki pietruszki 2 średnie cebule 3 łyżki bułki tartej 1 jajko mąka do obtaczania oliwa do smażenia sól pieprz czarny mielony papryka słodka pieprz ziołowy szczypta chilli Przygotowanie: Cebulę drobno siekamy. Pierś z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki również drobniutko siekamy. Wszystko razem wyrabiamy na farsz. Dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Z farszu formujemy małe kuleczki i każdą z nich prószymy mąką. Smażymy na oliwie na złotawy kolor. Podajemy do pieczonych w ziołach ziemniaków i różnych surówek. SPRAWDZONE I DOBRE...;-) |
|
4 grudnia 2007 witam witam tak więc co moge zaproponować. ma być wykwintnie czy dania na codzień?:)
a i z gury przepraszam za nie dokładność przepisów ale ja gotuje z głowy. nie korzystam z rzadnych receptur. jak ktoś lubi gotować napewno będze wiedział co i jak na początek proponuje: -KURCZAK Z KIESZONKĄ *filet z kurczaka *ser (ja używam motzaerlli >hyba tak to sie pisze;] |
|
4 grudnia 2007 łoj coś mi ucieło przepis:(
|
|
4 grudnia 2007 KURCZAK Z KIESZONKĄ
*filet z kurczaka *ser (ja używam motzaerlli >hyba tak to sie pisze *papryka i orórek *przyprawa do kurczaka patrząc na pojedyńczą pierś może przypominać kieszonke (troszke wyobraźni wystarczy)brakuje jedynie oworu rzeby coś włożyć:) tak więc robimy taki otwur. należy pamiętać aby nie był za szeroki ale głęboki. d środka wkładamy kawałek sera papryki i ogurka. nacieramy pierś przyprawą i smażymy. najlepiej jescze ją poddusić bo może być jeszcze surowa. a jeżeli komuś sie nie chce dusić to zawsze zostaje mikrofala:) |
|
5 grudnia 2007 Kotleciki z rydzów z sosem chrzanowym:
*rydze *bułka tarta *jajko *sól *pieprz *bulion *chrzan *wegeta kotleciki: rydze gotujemy a następnie mielimy bodź brobno bardzo drobno siekamu. tak posiekane grzyby wrzucamy do miseczki wbijamy jajeczko dosybujemyt bułki tartej sul pieprz (najlepiej biały) wyrabiamy mase. natepnie formujeny kotlecika nie wielkich rozmiarów ok 3-4 cm średnicy 1cm grubości (bedzie miał ok 5 deko) na porcje 2 kotleciki. optaczamy kotleciki w bułce i smażymy. sos: do ok. 1 szklanki bulionu dodajemy 2-3 czy nawet 4 łyżek chrzanu doprawiamy solom pieprzem i wegetą do smaku następnie redukujemy bąź zwyczajnie zawiesiną zagęszczamy:) |
|
5 grudnia 2007 dziś mi już nie chce sie pisać ale jeszcze znam "przepisy" znaczy wiem jak sie robi cielęcine w kurkach, karkówke w ziołach, smażony Camember, kotlet fantazyjny(imitacja de`volaia), schab w śmietanie, łosoś na spagetti. to nie są trudne dania wiem bo robie je na codzien w hotelu gdzie pracuje. pozdrawiam. a i gwarancją dobrego smaku potrawy jest prubowanie w trakcie przyżądzania. pozdrawiam.
|